Rotterdamse Oogst: lokaal eten uit de wereldkeuken

0

Rotterdamse Oogst, lokaal eten uit de wereldkeuken ( werktitel)

Onder het motto ‘ wat je van dichtbij haalt is lekker’ is Stichting Van de boer in het najaar van 2008 van start gegaan met het project ‘ Rotterdamse Oogst’, lokaal eten uit de wereldkeuken.

In een reeks keukentafelgesprekken en kookateliers ontmoeten melkveehouders, vleesboeren, groente- en fruittelers uit de regio Rotterdam, chef-koks, cateraars, sambalmakers, koekenbakkers en ijscomannen uit de stad. Het project laat ambachtelijke voedselproducenten en voedselverwerkers kennis maken met elkaar, elkaars producten en bedrijven. Rotterdamse Oogst brengt vraag en aanbod van deze partijen rond de keukentafel bij elkaar, met als doel om een inkoop-verkoop combinatie te ontwikkelen. Het tweede doel is nieuwe generatie streekproducten te introduceren: eentje waarbij de smaken in de wereldkeukens van Rotterdam gemaakt worden met lokale grondstoffen. Salsa creola van Westlandse tomaten, mozzarella uit Midden Delfland, Merquezworstjes uit de Hoeksche Waard.

In november en december 2008 vindt een drietal keukentafelgesprekken plaats. In voorjaar 2009 de kookateliers en productproeven van de eerste pilotlijn. Resultaten van Rotterdamse Oogst zullen voor de zomer van 2009 worden gepubliceerd. Het streven is om vanaf het najaar 2009 van start te gaan met Rotterdamse Oogst als voedselketenorganisatie voor boeren en buren en bedrijven en besturen.

Deze eerste pilot van Rotterdamse Oogst wordt mede mogelijk gemaakt door de Taskforce Multifunctionele Landbouw van het Ministerie van LNV.

Interesse in deelname aan Rotterdamse Oogst? Stuur een mailtje naar nicole@vandeboer.nl

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter