ERGroeit: Eetbaar of niet? Hoe zit het nu?

0

Ecologische achtergronden van eetbaarheid en oneetbaarheid planten.

Planten hebben al naar gelang de omstandigheden van hun natuurlijke leefgebied verschillende groeiwijzen en strategieën ontwikkeld. Waarom zijn sommige planten eetbaar en anderen niet of zelfs extreem giftig? Dit wordt belicht aan de hand van voorbeelden in het Noorderhavenkadepark.

We zijn verwend met allerlei eetbare groen uit de winkel. Maar stel dat je je groentemaaltje in de wilde natuur bij elkaar moest sprokkelen? Veel plantensoorten en delen van planten zijn niet vanzelfsprekend eetbaar. Dit heeft alles te maken met evolutie en “survival of the fittest”. De extremen, van enigszins eetbaar tot totaal oneetbaar, vind je juist in onze eigen parken.

Han van Hulzen is ecoloog en schrijft over natuur en de stad op zijn gelijknamige blog.

Deze workshop maakt deel uit van ERGroeit 2015. Het complete workshopoverzicht vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter