Duurzaam door met NME – Groeneconferentie 2012

0

De Groeneconferentie van het Rotterdams Milieu Centrum op donderdag 13 december gaat dit jaar over ‘duurzaam door‘ met Natuur en Milieueducatie (NME). Een thema dat Eetbaar Rotterdam na aan het hart ligt. De Educatieve tuinen worden door bezuinigingen steeds verder ontmanteld, een vorm van kapitaalvernietiging (de tuinen hebben door jarenlange goede verzorging (zonder spuiten) een mooie, vruchtbare bodem), maar ook een teken dat er iets moet veranderen in de opzet van het Natuur- en Milieu Educatie. O.a. vanuit de stadslandbouw zijn er allerlei initiatieven  die in de buurt of op school aan de slag gaan om kinderen inzicht te bieden in natuur en milieu en ze groene vaardigheden bij te brengen. Hoe kunnen we vernieuwen met behoud van wat waardevol is – speciaal in deze tijden van crisis?

Donderdag 13 december debatteren deskundigen, leerkrachten, bewoners, scholieren, bestuurders en groene-initiatiefnemers over duurzaam door! met NME in Rotterdam. Het doel is elkaar vooral te inspireren, te vinden en een nieuwe visie te ontdekken. Maar centraal staan de kinderen en jongeren in onze stad die recht hebben op een goede natuur -, milieu en duurzaamheids-educatie!

Groeneconferentie, in Het Schieblock, Schiekade 189  van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer info hier.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter