Het derde Rotterdamse Oogst Festival succes

0

Ondanks wat regen was het een mooie derde editie van het Rotterdamse Oogst Festival.

Als vereniging zijn we afhankelijk van initiatief van de leden. We opereren sinds ons begin als expertisegroep zonder structurele subsidie. Dit is een bewuste keuze, want hierdoor blijven we onafhankelijk.

Ook dit jaar is weer met minimale middelen een mooie bijdrage van Eetbaar Rotterdam aan het festival tot stand gekomen. Met dank aan Ariane Lelieveld en Chris Roorda voor de organisatie en Chris, Jeroen Hooijmeijer, Birgitte Louise Hansen en Bjørn voor opbouwen en bemannen van de bamboetent.

 

 

 

 

De dag van te voren werd de bamboeconstructie in elkaar gezet.

 

 

 

 

 

 

Het resultaat wordt door de bouwers bewonderd terwijl een paar buurtkinderen poseren op de naastgelegen strobalen.

 

 

 

 

We stonden dit jaar naast het Rotterdams Milieucentrum (waarvan Eetbaar Rotterdam recentelijk achterbangroep is geworden).

Op de dag van het festival was er de mogelijkheid om je eigen stadslandbouwverhaal aan ons toe te vertrouwen, je mening te geven over stadslandbouw, je in te schrijven als lid, of gewoon eens te informeren waar Eetbaar Rotterdam zich zoal mee bezig houdt.

 

 

 

 

In de bamboetent was een reprise van het Eetbaar Rotterdam Filmfestival te zien en werden presentaties gehouden, zoals die van stadsboer Bas de Groot over composteren (rechts).

 

 

 

 

 

’s Middags vertelde Jan Willem van der Schans over de mede door ER tot stand gekomen visie van de gemeente Food & The City en ging in gesprek met Hans Groenendijk van DCMR over de rol van de bodem daarin (links). Ondergetekende vertelde iets over het onderzoek Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam dat dit najaar gepresenteerd gaat worden. Ook onze info-posters trokken veel bekijks.

De dag werd afgesloten met een glaasje bier uit Utrecht (met dank aan Eetbaar Utrecht waar we recentelijk op bezoek waren).

Foto’s: Birgitte Louise Hansen // Verslag: Paul de Graaf

Zie hier een fotoverslag van het festival op de website van Rotterdamse Oogst.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties