Stadsinitiatief: stadslandbouw bij de laatste 10

0

In de verkiezing van het Stadsinitiatief voor 2012 is UIT JE EIGEN STAD een van de 10 kansrijke projecten.

Voor wie het was ontgaan, de gemeente Rotterdam heeft iedereen die in Rotterdam woont en/of werkt gevraagd hét idee, waar de héle stad iets aan heeft, in te zenden. Nadat alle inzendingen zijn verzameld (en uitgewerkt als projectplannen) is het uiteindelijk aan de Rotterdammers om begin 2012 de beste te kiezen. Het winnende Stadsinitiatief wordt uitgevoerd. Hiervoor is, op basis van cofinanciering, maximaal vijf miljoen euro subsidie beschikbaar.

De board heeft voor Stadsinitiatief een eerste voorselectie gemaakt. Uit de 93 ingediende plannen zijn 10 initiatieven gekozen die volgens de board het meest in aanmerking komen voor een uiteindelijke top-5 nominatie, waaronder ook stadslandbouwbedrijf UIT JE EIGEN STAD.

De top-5 wordt op 14 februari bekend gemaakt. Vanaf 1 maart krijgen Rotterdammers (12jr en ouder) een uitnodiging op de deurmat. Vervolgens heeft men 12 dagen de tijd om uit deze vijf hun favoriet te kiezen. De uitslag van deze stemronde en daarmee de winnaar van Stadsinitiatief 2011 – 2012 wordt op maandag 12 maart feestelijk bekend gemaakt.

Persoonlijk hopen we natuurlijk dat UIT JE EIGEN STAD wint. Als dat lukt hopen we ook dat de steun voor stadslandbouw niet tot één initiatief beperkt blijft maar breder ingezet wordt om Rotterdams reputatie als stadslandbouwstad nummer een te versterken en uit te bouwen met initiatieven die de stad eetbaarder, duurzamer, groener, productiever en leefbaarder maken.

UIT JE EIGEN STAD op

FB www.facebook.com/uitjeeigenstad

T  @UITJEEIGENSTAD

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties