Stadslandbouw trip VS in het kader van Growing Power’s National-International Urban & Small Farm Conference

0

In deze serie blogpost vinden jullie een weergave van onze (Johan Bosman en Bas de Groot: oprichters van Stichting UIT JE EIGEN STAD) reis naar de Growing Power Conference Milwaukee van 10-12 september jl en de oprichting van het International Urban Aquaponics Network.


Voor mij (ondergetekende) was dit de derde reis naar Milwaukee in een jaar. Deze reizen heb ik ondernomen door het feit dat ik vanuit Eetbaar Rotterdam samen met Jan Willem van der Schans, Urban Farmer Will Allen in het kader van Foodprint van Stroom naar Nederland heb gehaald.

Zie blogposts op ons oude stadslandbouwblog 1, 2 & 3

Hoe het zo kwam:

Naar aanleiding van dit bezoek en op uitnodiging van Will Allen ben ik in december 2009 een week gaan meewerken bij Growing Power

Zie blogposts op ons oude stadslandbouwblog 4, 5, 6 & 7

Daarna ben ik in Maart 2010 met mijn studenten en collega’s in het kader van de KIGO stadslandbouw wederom afgereisd naar de regio Chicago / Milwaukee

Zie blogposts op ons oude stadslandbouwblog 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, & 15

Tijdens het bezoek op de laatste dag ben ik door Will gevraagd een bijdrage te leveren aan de Conferentie doorin een presentatie een doorkijkje te geven over stadslandbouw in Nederland en ons eigen plan voor Stichting UIT JE EIGEN STAD omtrent het stadslandbouwbedrijf Marconistrip te presenteren.

De komende dagen/ weken zullen er meerdere posts volgen over deze trip. Samenvattend kunnen we zeggen dat we weer heel veel hebben geleerd, veel oude (internet) vrienden hebben ontmoet en goede contacten hebben gelegd die ons helpen om begin 2011 nog beter van start te kunnen gaan met het eerste Stadslandbouwbedrijf van UIT JE EIGEN STAD op de Marconistrip te Rotterdam

Bas de Groot

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties