ER Groeit: Samen dingen doen – financieel, fiscaal en juridisch

0

Hoe kun je financiele, fiscale en  juridische zaken regelen? Een workshop over ondernemingsvormen, en wat wanneer praktisch is.

Als je samen een initiatief opzet, of als je al iets hebt opgezet, komen er altijd een hoop praktische vragen. Wat is een goede rechtsvorm? Hoe kunnen we het financieel regelen? Waar moeten we aan denken.

Samen dingen doen is een korte workshop waar verschillende zakelijke aspecten van samenwerken worden behandeld. Wanneer kies je voor een stichting; wat is het voordeel van een vereniging; is een coöperatie een goed idee; willen we een kerstboom met een holding, bv’s en een stichting. Kunnen we ook gewoon samenwerken of kan het vanuit mijn eenmanszaak. Natuurlijk is er aandacht voor sociaal ondernemerschap.

De workshop is er voor alle mensen die samen iets eetbaar groens willen beginnen en zich afvragen hoe ze het vorm kunnen geven. We kijken naar de verschillen in vormen, qua zeggenschap, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en zijdelings naar de fiscale aspecten.

Je kunt rekenen op een praktische workshop die globaal inzicht geeft en helpt het denken te scherpen over de verschillende vormen. Aan het einde van de workshop heb je meer inzicht in welke ondernemingsvormen er zijn en wanneer je voor welke vorm kunt kiezen.

Programma:

1.     Behandeling van verschillende ondernemingsvormen

2.     Welke ondernemingsvorm voldoet aan welke vraag

3.     Fiscale aspecten

Esther Schulte is werkzaam in financiën, voor profit en non profit ondernemingen en is al lange tijd actief in besturen. Esther over de workshop: “Ik ben betrokken bij mensen die samen dingen doen, en lever graag mijn bijdrage in het denken daarover. “ Esther Schulte is eigenaar van Ocean Finance, voor administraties, belastingen en advies. Ook heeft zij twee boeken gepubliceerd, Financiën voor bestuursleden (2009) en Financiën voor ondernemers (2013), beiden bij Kluwer. In beide boeken  besteedt zij ook aandacht aan organisatievormen.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter