City Team meets City Team

0

Internationale uitwisseling in het kader van het project Edible Cities Network

Met Groen010 nemen wij maandelijks digitaal deel aan de themabijeenkomsten van het Edible Cities Network. Daar wordt besproken wat uitdagingen, beperkingen en toekomstvisies van de deelnemende steden (wereldwijd) zijn.

Iedere maand wordt een nieuw thema uitgediept in workshopachtige sessies, en wordt de gelegenheid geboden een presentatie te geven. Groen010 heeft het afgelopen voorjaar al verschillende personen uit het Rotterdamse netwerk gevraagd aan te haken bij bijeenkomsten met voor hen relevante thema’s, en soms ook om een presentatie te geven. Dit leidt vaak tot interessante gesprekken en deling van ervaring en kennis.

Om een beeld te geven van de thema’s en verschillende bijdrages van Rotterdamse partijen, een kort overzicht van de afgelopen bijeenkomsten. Na een voorstelrondje in januari 2021, is in februari een presentatie gegeven over het thema ‘Different ways of mapping/visualizing ECS (Edible City Solutions)’ door Nienke Bouwman (Krachtgroen) en Paul de Graaf (Coöperatie Ondergrond) over ‘De groene connectie’ en ‘het in kaart brengen van initiatieven in Rotterdam’. Maart ging over Lobbying.
In april was het thema: ‘School and childrens garden concepts’ en presenteerde Sander Dikstra (Natuurstad) ‘100 jaar schooltuinieren in Rotterdam, verleden/heden/toekomst’. Daarnaast vertelde de City Team Coordinator van Andernach (Duitsland), Anneli Karlsson over ‘Edible education in Andernach’. In mei was het thema ‘Watermanagement in urban agriculture’ en in juni gemeenschapstuinen in Uruguay.

Onderstaand het schema voor de komende maanden. Mocht je interesse hebben bij een van de themameetings (via Zoom) aanwezig te zijn kun je mailen aan Caroline Zeevat; zeevat@luna.nl

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties