ER Groeit: Ondernemingsvormen

2

Ondernemingsvormen is een korte workshop waar de verschillende rechtsvormen worden behandeld. Denk aan stichting, vereniging, coöperatie, bv, eenmanszaak, en gewoon samenwerken. En natuurlijk is er aandacht voor sociaal ondernemerschap.

De workshop is er voor alle mensen die samen iets eetbaar groens willen beginnen en zich afvragen hoe ze het vorm kunnen geven. We kijken naar de verschillen in vormen, qua zeggenschap, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en zijdelings naar de fiscale aspecten.

Je kunt rekenen op een praktische workshop die globaal inzicht geeft en helpt het denken te scherpen over de verschillende vormen. Aan het einde van de workshop heb je meer inzicht in welke ondernemingsvormen er zijn en wanneer je voor welke vorm kunt kiezen.

Programma:

  1. Behandeling van verschillende ondernemingsvormen
  2. Welke ondernemingsvorm voldoet aan welke vraag
  3. Fiscale aspecten

Esther Schulte is werkzaam in financiën, profit en non profit en is al lange tijd actief in besturen. Esther over de workshop: “Ik ben betrokken bij mensen die samen dingen oprichten, en lever graag mijn bijdrage in het denken daarover. In 2009 heb ik een boek geschreven, Financiën voor bestuursleden. Daarnaast heb ik een administratiekantoor, Ocean Finance. Hier werken we met zijn drieën en verzorgen voor allerlei klanten de administratie.”

 

Delen

Over de Auteur

2 reacties

Laat een reactie achter