ER Groeit: lunch in een schuurtje

0

Eten is een totaalervaring van alle zintuigen. Eten kan een bron zijn van gesprekken en sociale interactie, een basis die iedereen met elkaar deelt. En uiteindelijk gaat eten door de maag. Voor elke opdracht bedenken Cateringa & Kompanen een nieuw experiment. Dit keer vragen ze zich af: hoe schaft de stadsboer?

Hun doel is een schuur van overvloed, waar tuingereedschap multifunctioneler blijkt dan je zou denken. De Kompanen zijn al bezig troggen vol kruiden te groeien, de daslook-boter ligt in de diepvries en de bijlen zijn geslepen. De compostkoffie en kruidentheebar zal vanaf de ochtend klaar staan en na de lunch is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over het hoe en wat van waterkefir (een dorstlesser op basis van bacteriecultuur).

De speurtocht naar lokale ingrediënten brengt ons in ieder geval groentes van Uit Je Eigen Stad, honing van Stadsimkerij BijBouna, kazen van Kaasboerderij Booij, broden van Jordy’s Bakery, worsten uit de workshop van Wild Vleesch en een enkel biertje van Rotterdamse Bocht. Daarnaast verheugen ze zich op samenwerking met John van Schot Koffie, Herma van Mosterd & Meer en Lisette van Jordy’s Bakery. Tips en bijdragen zijn altijd welkom!

Noot van de organisatie: Geef je op voor 21 januari dan ben je zeker van deelname aan de lunch op ER Groeit!

Cateringa & Kompanen is een jong conceptueel catering collectief van makers met een passie voor eten. Ze verzorgen conceptuele eetervaringen, wat wil zeggen dat ze voor elke opdracht en locatie een concept ontwikkelen. Het resultaat is altijd informeel, gezellig en lekker, maar kan ook uitdagend zijn. Projecten in het verleden behelzen alles van de NS voedsel-rookpaal, het Jagers- en Verzamelaarsbuffet en de God-Designed-Punch-installatie tot de KinderboerderijBBQ. In hun normale leven zijn de Kompanen o.a. kunstenaar, sociaal ontwerper, kok, tuinvrouw en architect. Het eten dat over is, wordt gebruikt in de Cateringa restjeskeuken of thuisafgehaald.nl en de meest geslaagde recepten komen online te staan. Voor een betere indruk met mooie plaatjes, kijk op www.facebook.com/kookboek.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter