ERGroeit 2016: Stadslandbouw en natuurlijk spelen voor kinderen

0

Een workshop vol met uitdagende mogelijkheden om naast de groente ook kinderen natuurlijke speelruimte te geven. Ruimte om te spelen, te ontdekken, te leren en te genieten. De workshop wordt gegeven door Annemiek Bongers (atelier Ondertussen) en Sigrun Lobst (Aardrijk) van Springzaad-Rotterdam, Na een korte presentatie met veel voorbeelden, gaan we zelf aan de slag met het ontwerpen met natuurlijke materialen. Wilt u advies over uw eigen plek, dat kan. Neem dan, als u dat heeft, foto’s en/of plattegrond mee.

Springzaad heeft subsidie gekregen van de Groene Motor om de kennis van natuurlijk spelen te vergroten bij vrijwilligers van buurttuinen. Hierdoor kan Springzaad op 5 tuinen een cursus “natuurlijk spelen op locatie” aanbieden. Lees meer op de pagina ‘ERGroeit gaat de wijk in‘.

Springzaad is een landelijk netwerk en houdt zich bezig met het natuurrijker maken van schooltuinen, buurttuinen, speelterreinen en andere plekken waar kinderen kunnen leren en recreëren. Annemiek Bongers is ontwerpster/adviseur van natuurspeeltuin Terbregge en heeft veel ervaring met gemeentelijke processen en buurtparticipatie. Sigrun Lobst is de ontwerpster van de Speeldernis en Tiengemeten heeft jarenlange ervaring met natuurlijk spelen.

Annemiek Bongers is regio-consulent bij Springzaad, netwerk voor natuurlijk spelen.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties