Deltaplan imkers

0

Bijenhouders willen op de lange termijn aanzienlijk meer planten voor hommels en honingbijen in het openbaar groen, verschraling van wegbermen en de terugkeer van de linde, een geschikte drachtplant.

Dat zijn enkele maatregelen die de terugloop van bijenvolken moet tegengaan uit het Deltaplan van de bijenhoudersvereniging. De imkers bieden dat woensdag aan aan minister Verburg van LNV.

In het rapport wordt verder genoemd dat er “dringend behoefte (is) aan aangewezen ruimten voor bijenparken in stad, park, buitengebied en natuurgebieden.” Bij deze voorwaarde voor een duurzame (stads)landbouw sluit Eetbaar Rotterdam zich van harte aan. Het aantal imkers in Rotterdam neemt af, terwijl imkeren in een stedelijke omgeving juist uitermate interessant is vanwege de diversiteit aan dracht, en kansrijker bovendien dan in het buitengebied waar de landbouw en het landschap op veel plekken worden gekenmerkt door monocultuur.

Lees meer hier of bekijk het Deltaplan.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter