ERGroeit 2016: Stadskip

0

Kippen zijn een levende biobak met een opbrengst van eieren, vlees en bovenal gezelligheid. Michael Moerman houdt kippen, nutskippen. Wat hem betreft is het na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip tijd voor de Stadskip. Maar hoe gaat dat eigenlijk, kippen houden? Leer mee in de Kippenklas van Stadskip!

Weinig dieren geven zo veel opbrengst als de kip. In de kippenklas leer je in een uur tijd hoe je kippen kunt houden in je achtertuin. Antwoorden op vragen als: Wat voor hok hebben ze nodig? Wat moet je doen als je kippen hardnekkig broeds zijn? Hoe zorg je voor een nest met kuikens? Waar laat je de jonge haantjes? En… hoe zorg je dat je buren niet wakker worden van de haan? Er is tijdens de workshop volop gelegenheid om vragen te stellen. Goed te combineren met ‘De hele kip’ van Sanne van der Velden.

Michael Moerman is opgegroeid in het buitengebied van Maasland. Sinds zeven jaar woont hij met zijn gezin in een rijtjeshuis. Aanpassen aan de rijtjeshuis-levensstijl is echter het laatste dat hij van plan is.

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties