ER Groeit: Workshop Stadskip

3

Kip, het meest veelzijdige… huisdier!

Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de ‘scharrel’kip is het tijd voor een kip met een echt goed leven: de STADSKIP. Weinig huisdieren geven zo veel opbrengst als de kip. Kippen eten bijna alles, leggen eieren en zijn een gezelligheid in de tuin. Als je wilt, kunnen je kippen je zelfs voorzien van vlees.

In deze workshop leer je hoe je kippen kunt houden in je achtertuin. Antwoorden op vragen als: Wat voor hok hebben ze nodig? Wat moet je doen als je kippen hardnekkig broeds zijn? Hoe zorg je voor een nest met kuikens? Waar laat je de jonge haantjes? En… hoe zorg je dat je buren niet wakker worden van de haan? Er is tijdens de workshop volop gelegenheid om vragen te stellen.

Michael Moerman is opgegroeid in het buitengebied van Maasland. Sinds zeven jaar woont hij met zijn gezin in een rijtjeshuis. Aanpassen aan de rijtjeshuis-levensstijl is echter het laatste dat hij van plan is. Inventiviteit, creativiteit en een tikkeltje eigenwijsheid maken het mogelijk het buitenleven in de stad voort te zetten. “Kippen zijn een levende biobak met een opbrengst van eieren, vlees en bovenal gezelligheid”.

Volg deze workshop en wordt deel van de ‘urban chicken movement‘.

Of volg een van de 15 andere workshops op ER Groeit.

Delen

Over de Auteur

3 reacties

 1. addy rombouts op

  waar en wanneer is de kippenworkshop?
  Wil hier heel graag heen. Had eerder een kip en haan lopen én problemen met buren vanwege geluid.

  hoor graag van jullie!
  groetjes, Addy

 2. Beste Addy, klik op de ER Groeit in bovenstaande post of op de link ‘Programma & info’ in het kader links. De workshop stadskip wordt gehouden in de tweede workshopronde (12.00-13.00u). Je betaalt E12,50 aan de deur voor de hele ochtend (= 2 workshops) + lunch.
  Tegeef, toch? Je bent van harte welkom!
  Groeten,
  Team ER Groeit

Laat een reactie achter