ER Groeit: Bijen houden in de stad

1

Over Rotterdamse Stadsbijen, Stadshoning, Stadsimkers en bestuivingsopbrengst.

Word ook stadsimker! Draag bij aan gevulde honingzolders en Rotterdamse Stadshoning, aan bestuivingszekerheid in de stad, aan de overlevingskansen van al die verschillende bestuivers die er voor zorgen dat bloemen niet alleen mooi bloeien maar ook zacht zoemen en uitgroeien tot mooie vruchten.

Ingrid Ackermans en Guido Zeck (Bureau Botersloot) leren je hoe je imker wordt en bijen kunt houden in de stad. Na de workshop heb je inspiratie of misschien zelfs een concreet plan om zelf aan de slag te gaan!

Bureau Botersloot is een integraal ontwerpbureau. Met haar werk wil het bijdragen aan een vitale en levende stad, waarin biodiversiteit en stedelijke pluriformiteit een sleutelrol speelt. “Wij zien dat een boeiende, levendige en mooie ruimte het beste in mensen boven brengt. Naast het werken aan ruimtelijke transformatieplannen, zijn we actief stadsimker. We dragen kennis uit over de rol van bijen in ons dagelijks leven. We hopen dat steeds meer mensen willen bijdragen aan een gezonde populatie bestuivende bijen. Omgekeerd dragen stadsbijen bij aan een prettige woonruimte, werk- en leerruimte.”

Delen

Over de Auteur

1 reactie

 1. Nico van Noorloos op

  Goede morgen,
  wij, bewoners van Pendrecht (op Zuid), hebben via Pendrecht Vitaal de beschikking gekregen over een voormalig complexje schooltuinen. We zijn druk bezig om dit jaar vast een mooie start te maken met het kweken van bloemen en groente. Een deel van de oogst willen we aan de Voedselbank geven. Graag willen we ook helpen om de bijenstand in stand te houden maar daar hebben we wel hulp bij nodig. We hebben daar een hele mooie ruime plek voor in gedachten.
  Kunnen julllie ons daar bij helpen? Of misschien kunnen we, tegen een geringe tegenprestatie, ruimte beschikbaar stellen aan jullie?
  Die tegenprestatie bestaat uit educatie aan leerlingen van de basisscholen in onze wijk.
  Ik hoop snel iets van jullie te horen.
  Met vriendelijke groeten,
  Nico van Noorloos

Laat een reactie achter