Energie uit de natuur – ERGroeit 2017

0

Joachim blijft zich verwonderen over de natuur en wil alsmaar nieuwe dingen leren, zoals stroom of energie winnen uit de natuur. Tijdens deze workshop leer je verschillende methodes waar je zelf mee aan de slag kunt.

In de bodem en het water leven bacteriën die in de juiste omstandigheden electronen uitscheiden. Deze energie kunnen we opvangen met electroden. Met deze energie creëren we lichtbronnen, laten we computers draaien en kunnen we in de toekomst zelfs hele steden van stroom voorzien. Planten zijn opgebouwd uit groeiende fractals (gelijkvormige deeltjes) die net als de antenne in je mobiel, verschillende energie golflengtes (zoals bijv. tv, radio, gsm en wifi) kunnen oppikken uit de lucht. Laat je verwonderen tijdens deze workshop.

Joachim Bongers (Eigen Tuin in Huis) timmert al een aantal jaar aan de weg om aquaponics (kweken van planten op vissenpoep) aan de horizon te krijgen. Met het maken van kleine aquaponicssystemen brengt hij de natuur weer terug in de huiskamer.

Bekijk het hele workshopoverzicht en koop je kaartje >

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties