ERGroeit 2016: CSA of Neem de vork in eigen hand!

0

Community Supported Agriculture (CSA) omvat vele manieren waarop eters en boeren/tuinders een directe verbinding aangaan, waarmee ze samen zorgen voor eerlijk en natuurvriendelijk geproduceerd voedsel. In deze workshop komen verschillende vormen van CSA aan bod, van stadsboerderijen tot inkoopcollectieven van burgers, van initiatieven met een tiental tot honderden deelnemers. CSA biedt de mogelijkheid om heel laagdrempelig projecten op te starten en we kijken hoe je hiermee zelf aan de slag kan.

Marijtje is betrokken bij enkele projecten waarbij stadsbewoners zelf op natuurvriendelijke wijze het groen beheren en/of voedsel produceren. Community Supported Agriculture (CSA) kan daarbij een handige organisatievorm zijn, zoals bij www.hetzoeteland.nl, waarvan zij medeoprichter is. Ze werkt als beheerder van de Delftse Proeftuin, heeft een achtergrond in onder meer permacultuur en is actief in het internationale CSA-netwerk.

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties