Spaanse groente-guerillatuiniers

0

Stadslandbouw krijgt vaste voet op het Europese continent getuige een recente reportage op de Duitse tv. In Barcelona leidt de crisis tot een fraaie vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid in de openbare ruimte. Burgers nemen braakliggende stukken grond en soms zelf pleinen in gebruik als moestuin. Zo is op het terrein van een verlaten klooster een interessant verbond ontstaan tussen jonge krakers (die het gebouw hebben bezet) en oudere bewoners die de tuin in vruchtgebruik hebben genomen. De activiteiten worden gedoogd door de overheid, gezien de overduidelijke positieve werking van de initiatieven. Het begin van een beweging?
Zie het tv-item en bijbehorende tekst hier (in Duits maar alleen vanwege de beelden al de moeite waard).
Met dank aan ARD en aan Peter Wienberg die ons hier op attent maakte.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties