Dakmoestuin in aanbouw

0

In het kader van het IABR wordt op het dak van het Schieblock een dakmoestuin aangelegd ontworpen door bureau ZUS en met een kweekplan van de Dakboerin. De modeltuin moet voor de opening van IABR op 19 april klaar zijn. De zogenaamde ‘dakakker’ is geinspireerd op voorbeelden uit de VS als Eagle Street Rooftop Farm (zie hier een verslag van ons bezoek in 2010) en Brooklyn Grange, met het verschil dat deze dakboerderijen als bedrijf worden bewerkt. De daktuin op het Schieblock is te klein om commercieel levensvatbaar te zijn,  maar laat wel zien hoe je je eigen dak kan omtoveren in een moestuin, of hoe je je groene dak productief kan maken, en is alleen daarom al de moeite waard. Het dak zal worden onderhouden door de Moestuinman met hulp van vrijwilligers en Wouter Bauman van het RMC zal er bijen gaan houden. Lees meer hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties