‘City-landbouw’ in regeerakkoord

0

Het regeerakkoord is rond. En stadslandbouw wordt er zo waar in genoemd. Dat wil zeggen “We ondersteunen initiatieven die de verbinding tussen boer en burger versterken, zoals city-landbouw en de verkoop van streekproducten op de boerderij.” . Mmm, city-landbouw. Het klinkt een beetje als landbouw door de financiële sector. Ze zullen toch niet die varkens op de Zuidas bedoelen? Of was het half drie ’s nachts en konden ze niet meer op het goede woord komen? Urban-landbouw of stads-agriculture? City-landbouw, dus. Enfin, het staat er toch maar mooi in.

In dit stuk op Foodlog staat het hele stuk over landbouw uit het regeerakkoord. Andere opvallende onderdelen vanuit stedelijk perspectief: “Waar nodig en mogelijk krijgen supermarkten en horeca meer ruimte om overschotten aan voedselbanken te doneren.” en “het groen onderwijs wordt als beleidsterrein ondergebracht bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap” (dit viel eerder altijd onder de landbouw).

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties