Inspiratie uit New York

0

From NYC with love

In 2010 waren Bas de Groot en ik in New York om stadslandbouwinitiatieven te bezoeken. Een van de stadsboeren (Ian Marvy van Added Value) had het erg druk maar nodigde ons uit langs te komen bij de ‘Green Thumbs Grow Together‘. We wisten niet wat te verwachten maar belandden op een fantastische happening met meer dan duizend stadstuinders die bij elkaar kwamen om de lente te vieren en van elkaar te leren middels een uitgebreid workshops met titels als  “Creating a Paper Trail: Create a Foundation Through Paperwork for Your Garden”  en “Urban Chicken 2.0: Beyond Basic Chicken Care” (lees hier het verslag dat we toen maakten).

Sinds die dag lopen we met het idee rond om een vergelijkbaar inspirerend evenement op te zetten in Rotterdam en volgende week zaterdag 27 april is het dann zover. Een ochtend met vijftien workshops door lokale enthousiastelingen van liefhebbers tot professionals waarin beginners en gevorderden kennis delen met elkaar. We hebben onze vrienden uit New York gevraagd om een groet uit New York aan de Rotterdamse stadslandbouwgemeenschap en aan iedereen die nieuwsgierig is naar wat je met eetbaar groen kan doen.

Bekijk hier en hier de resulterende filmpjes – opgenomen op de 29e (!) editie van de Grow Together van 23 maart jongstleden.

En voel je je aangesproken? Kom dan naar ER Groeit! Naar we hopen het (bescheiden) begin van een traditie in de geest van ons New Yorkse voorbeeld.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter