eerste stadslandbouwproject gestart in rotterdam

0

Moestuin voor Oud-Feijenoord

ROTTERDAM – Een vervallen binnenterrein tussen de Rotterdamse Rosestraat en Oranjeboomstraat wordt binnenkort opgeknapt tot moestuin voor buurtbewoners.

„Het moet een plek voor stadstuinbouw worden, maar ook een culturele ontmoetingsplaats en speelplek,’’ zegt Robbert de Vrieze van architectengroep Transformers,
Het plan voor een moestuin waar buurtbewoners groente, fruit en kruiden kunnen verbouwen past in de trend van ‘stadsakkers’ die in Amsterdam en Rotterdam voorzichtig de kop opsteken. Zo kent de deelgemeente Delfshaven sinds kort Proeftuin De Punt, een braakliggend bouwterrein met moestuinen, bloemperken en picknick- en barbecueplekken voor omwonenenden. Eetbaar Rotterdam, een denktank die ‘de voedselketen zichtbaar wil maken in de stad’ pleitte onlangs voor meer van zulke plekken én moestuinen op daken.

Lees meer hier in het AD.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter