Educatie voor stadsagrariërs in spé.

0

Eetbaar Rotterdam is door haar activiteiten de afgelopen anderhalf jaar een hoop mensen (in Rotterdam) tegengekomen die al op hun manier bezig zijn met agrarische activiteiten in Rotterdam of wensen hebben in die richting. Uiteraard verheugd dit ons enorm. De meeste van deze initiatieven zijn van particulieren, maar wij zullen onze ambities niet onder stoelen of banken steken. Onze insteek is het stimuleren en faciliteren van ondernemers die agrarische activiteiten in Rotterdam willen ondernemen. Nu vraagt landbouw waaruit een (deel)inkomen wordt gehaald serieuze investeringen en degelijke kennis. Op het gebied van kennis opbouw en overdracht zijn er interessante voorbeelden en ontwikkelingen gaande.

Op het gebied van de biologisch (dynamische) landbouw verzorgt de Warmonderhof in Dronten al 60 jaar en de Kraaybeekerhof al 30 jaar in samenwerking met het Groenhorst College een opleiding tot Boer of medewerker op een Biologisch (dynamisch) bedrijf.
Daarnaast is er sinds 2 jaar de Permacultuurschool die op meerdere plaatsen in Nederland wordt verzorgt (oa in Den Haag bij Gezonde Gronden)
Maar dit jaar zijn er ook 2 initiatieven om in het Agrarisch Onderwijs stadslandbouw een plek te geven. Bij een van die initiatieven is Eetbaar Rotterdam betrokken als vragende partij.
Op de website van Eetbaar Rotterdam, vindt u onder Projecten een korte samenvatting van dit project.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter