Publieksdag Stadslandbouw in Rotterdam en elders

0

Zaterdag 27 april is door de organisatie van de Dag van de Stadslandbouw uitgeroepen tot Publieksdag. Aanleiding voor stadslandbouwinitiatieven door het hele land om de hekken open te gooien voor bezoekers, al dan niet gekoppeld aan cursussen, workshops, rondleidingen of lezingen. Het hele overzicht aan activiteiten vind je op deze website.

Bij deze een korte gang langs (een paar van) onze Eetbare zustersteden, die elk een interessant programma hebben opgesteld. Eetbaar Den Haag organiseert de Haagse Dag van de Stadslandbouw, in Utrecht kun je Eetbaar Utrecht proeven, Eetbaar Nijmegen heeft een Moestuin manifestatie, Eetbaar Almere viert de lente en Eetbaar A’dam hadden hun eigen 020 Dag begin april dus die komen bij ons kijken ;-). En dan hebben we een heleboel steden en activiteiten nog niet genoemd. Dus kijk vooral op de landelijke agenda voor activiteiten bij je in de buurt. Voor Rotterdam is het complete (?) programma hier te vinden.

Eetbaar Rotterdam heeft de Publieksdag als datum gekozen voor de eerste editie van ER Groeit. Deze inspiratiedag biedt een ochtendprogramma met workshops voor een breed publiek en een middagsessie voor en met onze collega-stadslandbouwinitiatieven over samenwerking. De workshops worden gegeven door een mix van betrokken professionals, enthousiaste liefhebbers en ervaren Rotterdamse stadsboeren en de ochtend is bedoeld als verzamelpunt voor de R’damse stadslandbouwgemeenschap en iedereen die iets wil gaan doen met eetbaar groen of vee in de stad.

Na een heerlijke lunch kunnen bezoekers ’s middags de stad in om stadslandbouwinitiatieven in en om Rotterdam te bekijken, zoals Uit Je Eigen Stad, de Dakakker en en Hotspot Hutspot (locaties Lomba en Skibroek) in de stad en de Buytenhof en Het Lansingerland aan de stadsrand, of om Stadstuinwinkel STEK te bezoeken. Bij Uit Je Eigen Stad, Hotspot Hutspot, maar ook bij restaurants als de Eendracht en natuurlijk Van de Boer kun je als afsluiting van de dag lekker lokaal dineren.

 

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter