ER Groeit: Eetbare paddestoelen kweken

0

Tijdens deze workshop leer je de achtergrond van de technieken om zelf eetbare paddenstoelen (grijze oesterzwam) te kweken op eigen gemaakt substraat. We vertellen over de achtergrond van paddestoelen, hoe efficiënt ze zijn in het omzetten van nutriënten en wat de voordelen zijn van lokale voedselproductie. Aan het eind van de workshop verloten we enkele “Home Grow Kits” om thuis paddestoelen te oogsten.

RotterZwam ziet toekomst in het lokaal produceren van voedsel i.p.v. het de halve wereld over te vervoeren, het gebruiken van koffiedik voor voedselproductie i.p.v. het naar de vuilverbranding te vervoeren en het produceren en consumeren van paddestoelen omdat ze 25 keer efficiënter voedingsstoffen omzetten dan vlees.

Bekijkt het filmpje !

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties