Drie redenen om te stemmen op UIT JE EIGEN STAD

0

Morgen begint de stemming voor de verkiezing van het Stadsinitiatief 2012. 

De campagne is in volle gang (zie bijgaande foto van de Koolsingel).

Bij deze – we kunnen het niet laten – nog drie redenen (plus een) om op UIT JE EIGEN STAD te stemmen (naast de productie vers en lokaal voedsel, laten zien waar voedsel vandaan komt en vergroenen van de stad):

1. UIT JE EIGEN STAD is in Rotterdam om te blijven. Uit Je Eigen Stad bedrijft stadslandbouw op tijdelijke locaties, maar zoekt de continuiteit door steeds nieuwe locaties te zoeken. Ze blijft dus over langere tijd een positieve rol spelen in de stad. Reagerend op stedelijke veranderingen brengt ze groen, bedrijvigheid en recreatieve en educatieve activiteiten op braakliggend terrein.

2. UIT JE EIGEN STAD biedt door die continuiteit structureel werkgelegenheid en leerwerktrajecten en betekent zo – ook op langere termijn – iets voor Rotterdammers van verschillende leeftijden en achtergronden.

3. UIT JE EIGEN STAD is een motor voor  verduurzaming van de stad: een proeftuin voor nieuwe manieren van voedselproductie en aanvullende diensten, die relevant kunnen zijn voor de reguliere landbouw, maar ook de manier waarop we omgaan met energie, water en grondtoffen in de stad.

Ten slotte is UIT JE EIGEN STAD een onderneming die financieel haar eigen broek op houdt. Wat zij nodig heeft is, is startkapitaal. Die is er deels al, maar de verkiezing tot Stadsinitiatief kan hier nog een belangrijke bijdrage aan leveren, die het bovendien mogelijk maakt meteen op meerdere locaties aan de slag te gaan. Met blijvend rendement voor de leefbaarheid van de stad.

Stem hier

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties