Urban Agriculture Magazine in het Stadslandbouwtijdschrift

0

We hadden er eigenlijk niet eerder bij stil gestaan, maar Stadslandbouwtijdschrift is de Nederlandse vertaling van Urban Agriculture Magazine. En dat bestaat dus al (al meer dan 17 jaar)! Aanleiding voor een samenwerking.

Urban Agriculture Magazine is een publicatie van de RUAF Foundation. Het Magazine fungeert als een platform voor uitwisseling en discussie rondom stadslandbouw en stedelijk voedsel en het deelt lokale en globale onderzoeksresultaten, project ervaringen en kritische analyses van conventioneel en innovatief stedelijk beleid. Het wordt twee keer per jaar online gepubliceerd in het Engels. Sommige edities zijn beschikbaar in Spaans, Frans, Portugees, Chinees of Turks.

Vanaf nu zullen we regelmatig een (Engelstalig) artikel uit het UA Magazine onder de aandacht brengen. UA Magazine heeft een internationale focus die een mooie aanvulling biedt op onze lokale benadering. Binnenkort komen er maar liefst twee nieuwe edities uit van UA Magazine, maar ter introductie beginnen we met twee artikelen uit eerdere edities over Rotterdam. In UAM 28 wordt onderzocht wat we hier in the Global North kunnen leren van ervaringen uit the Global South. Het artikel ‘Harvesting nutrients in the Cities of Rotterdam and Tamale‘ is het verslag van een sessie in Rotterdam met een gast uit Ghana over dit thema. UAM 29 gaat over City Region Food Systems en het tweede artikel ‘Developing the Rotterdam City Region Food System: Acting and thinking at the same time‘ biedt een overzicht van en reflectie op korte-keten-initiatieven in en rond Rotterdam (door Jan Willem van der Schans).

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties