Over het Tijdschrift

Het Stadslandbouwtijdschrift doet verslag van wat er speelt in de stadslandbouwbeweging, met Rotterdam als basis.

Wat gebeurt er allemaal op het gebied van stadslandbouw? Wat dragen stadsboeren bij aan het leven in de stad? Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van de stadsagrariër? Maar ook wat kan de ene stadsboer leren van de ander? En hoe kunnen stadsboeren hun plannen beter op elkaar aansluiten, om stadslandbouw in Rotterdam naar een hoger niveau te tillen?

In een tijd waarin stadslandbouw zo ‘hot’ is, dat zij een cliché dreigt te worden wil het Stadslandbouwtijdschrift de Rotterdamse stadslandbouwbeweging in beeld brengen zoals ze is, in al haar facetten: experimenteel, innovatief, sociaal, productief, groot- en kleinschalig, meer of minder professioneel, zoekende en altijd in ontwikkeling. Het tijdschrift is in eerste instantie gericht op Rotterdam en omgeving. Maar ook wat er elders gebeurt in Nederland en de wereld is interessant voor de Rotterdamse beweging. En wat er in Rotterdam gebeurt kan als inspiratie dienen elders.

Het Stadslandbouwtijdschrift wil duiden en inspireren. Het wil een broedplaats zijn van ideeën, plannen, visies, initiatieven en nieuwe vormen van samenwerking. Op deze manier wil het tijdschrift bijdragen aan de inhoudelijke groei van stadslandbouw in Rotterdam, maar ook de beweging van stadsboeren verbinden en het netwerk versterken.

Het Stadslandbouwtijdschrift is een webmagazine, dat regelmatig wordt bijgehouden. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief* met recente berichten en artikelen onder verschillende rubrieken: nieuws, achtergrond, interviews, opinie. Deze zal ongeveer drie keer per jaar verschijnen.

Voor mogelijke bijdrages lees de richtlijnen voor auteurs (nog in ontwikkeling). Voor andere vragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

*zie hoe we met je gegevens omgaan in ons Privacybeleid.