ER Groeit: Hoe betrek ik mijn huurbaas bij eetbaar groen?

0

Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de R’damse praktijk bespreekt deze workshop hoe  je met woningcorporatie of vastgoedontwikkelaar, grondeigenaar of verhuurder de basis kan leggen voor je eigen initiatief:
1. Je wil het kijkgroen tussen de flats veranderen in een moestuin. Toegelicht wordt dat de verhuurder, soms is dat een woningcorporatie, of de gemeente er belang bij heeft en de omwonenden ook. Voorbeelden van hoe zij elkaar vinden en vruchtbare tuinen aanleggen. Wat heeft de verhuurder of gemeente er voor over om de leefbaarheid van de woonbuurt op deze wijze te verbeteren?
2. Je wil van de oogst uit de stadstuin een eetgelegenheid voor de buurt opzetten. Je wil dat met vrijwilligers doen en eventueel hun opgroeiende kinderen daarin ook betrekken. Hoe krijg je hulp van de woningcorporatie om zo een buurtrestaurantje op te zetten?
3. Je wil je geld gaan verdienen door stadsboer te worden. Wat is het belang van een grondeigenaar, cq vastgoedontwikkelaar, om hieraan mee te werken door grond ter beschikking te stellen?

Jan heeft ruime ervaring met dit onderwerp vanuit zijn voormalige werk bij Woningcorporatie Havensteder. Nu verbonden met Eetbaar Rotterdam, ziet hij hoe andere projecten in Rotterdam en andere steden van de grond komen en wil hij graag meewerken om mensen aan te moedigen en te enthousiasmeren.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter