Rotterdam Zaait en Oogst

0

Rotterdam Zaait en Oogst, een feest voor boeren en buren

Rotterdam Zaait een Oogst is een feest waarbij buren uit de stad en boeren uit de omgeving met elkaar en elkaars voedselproducten, gerechten en gewoonten kennismaken. Het feest vindt in het voorjaar en/of najaar van 2009 plaats op het Heemraadsplein in Rotterdam. Het bestaat o.a. uit een markt met kraampjes vol lekkers van boeren, volkstuinders, buurtbewoners en winkeliers. Daarnaast staat het ‘Eerste Rotterdamse Oogst Diner’ op het programma,- een streekmaaltijd uit de wereldkeuken, gemaakt met lokale grondstoffen door bewoners en bedrijven uit de buurt- en zijn er workshops voor kinderen ( maar ook volwassenen!) zoals appellollies maken, pizza’s bakken, koeien melken etc.

Rotterdam Zaait en Oogst komt tot stand in nauwe samenwerking tussen Stichting Van de boer, Eetbaar Rotterdam, buurt- en bewonersorganisaties, volkstuinverenigingen, scholen, opbouwwerk, boerencoöperaties, ambachtelijke voedselbedrijven, (Deel)gemeente en een aantal maatschappelijke organisaties als Rotterdams Milieu Centrum, Slow Food Rotterdam, Vereniging Midden Delfland, en anderen.

Op dit moment is Van de boer bezig met de samenstelling van het programma en de organisatie en fondswerving voor Rotterdam Zaait en Oogst.

Interesse in deelname aan Rotterdam Zaait en Oogst? Stuur een mailtje naar nicole@vandeboer.nl

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter