Maaltijd voor maaltijd

0

We werden op dit project attent gemaakt door een van de sponsoren voor ER Groeit en – nadat we het project hadden bekeken – willen we graag ingaan op het verzoek dit project onder jullie aandacht te brengen. Al zijn de omstandigheden in Mauretanie onvergelijkbaar met hier, is het streven naar voedselproductie dicht bij huis  een deel van een wereldwijde behoefte aan zelfbeschikking en empowerment. De sympathieke bottom-up benadering met de bevolking van Silent Work lijkt ons een goede kans te bieden dat dit project van blijvende betekenis zal zijn voor de mensen ter plekke.

Maaltijd voor Maaltijd

Hoeveel kost uw maaltijd vandaag? Voor maar 50 cent koopt u nóg een maaltijd. Een kind in Mauritanië kan daarmee zonder honger naar school. Geef een maaltijd voor uw maaltijd!

Zonder honger naar school

Maaltijd voor Maaltijd is gestart door zes ambitieuze young professionals, die zich inzetten voor een eerlijkere verdeling van voedsel in de wereld. Op 2 maart 2013 stelden wij ons tot doel om binnen vier maanden minstens € 15.000,- in te zamelen voor kinderen, die daarmee zonder honger naar school kunnen.

Wij geloven dat het mogelijk is om met uw hulp dit bedrag op 22 juni 2013 (volgende week zaterdag) te overhandigen aan Silent Work. Met dit geld zet Silent Work in Mauritanië een voedselproject op voor moeders van schoolgaande kinderen. Zij leggen zelf een moestuin aan en zorgen zo voor eten voor de kinderen. Er wordt een waterput aangelegd voor schoon drinkwater en irrigatie. Ook de benodigde materialen voor het bewerken van de grond worden bekostigd.

Als het project gerealiseerd is, hebben de moeders een moestuin en schoon drinkwater tot hun beschikking én kennis opgedaan zodat zij zonder hulp van buitenaf kunnen zorgen dat hun kinderen zonder honger naar school gaan.”

Lees hier hoe u kunt helpen of doneer hier.

 

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter