Eetbaar Rotterdam op de Dag van de Architectuur

0

Op zaterdag 23 juni presenteert Eetbaar Rotterdam in samenwerking met het Architectuur Film Festival Rotterdam Van Haven tot Bord“: een kleine editie van het Eetbaar Rotterdam Film Festival bestaande uit een ochtend- en middagprogramma van elk een uur die ingaan op de relatie tussen voedsel en architectuur – het thema van deze editie van de Dag van de Architectuur.  Locatie is hét voorbeeld van professionele stadslandbouw Uit Je Eigen Stad.

Verwacht een afwisselende, soms humoristische, soms verbazende verzameling filmpjes die – voorzien van commentaar door de stadslandbouw-experts van Eetbaar Rotterdam – inzicht geven in de complexiteit van de stedelijke voedselvoorziening en de rol van korte ketens en lokaal geproduceerd voedsel daarin: Van Haven tot Bord. Geinspireerd door het aloude Von Thunen model gaan we het gesprek aan met bezoekers over de ruimte die voedsel inneemt en kan nemen in en om de stad en de verbindingen die nodig zijn om ons voedsel op ons bord te krijgen.

Programma
10.00 u: Start Dag van de Architectuur bij Uit Je Eigen Stad. Koffie, rondleidingen en de sfeer van het platteland in de stad.
11.00 u: De rol van voedsel in de planning van de stad. Gezien door de ogen van ruraal econoom en actie-onderzoeker Jan Willem van der Schans
12.00 u:  inloop-programma met films die de verschillende aspecten van Uit Je Eigen Stad in context zetten
14.00u: De rol van voedsel in de planning van de stad. Gezien door de ogen van ontwerper/onderzoeker Paul de Graaf
15.00 hrs: inloop-programma met films die de verschillende aspecten van Uit Je Eigen Stad in context zetten

Toegang is gratis. Het volledige programma staat hier op de website van AFFR.

Bij Uit Je Eigen Stad beginnen die dag onder de naam “Het spoor van het voedsel” om 10.00u en 13.00u ook rondleidingen die je van Uit Je Eigen Stad tot het Buijtenland in Rhoon (en terug) brengen en die mooi zijn te combineren met de door Uit Je Eigen Stad verzorgde lunch van lokale producten. Meer info hier.

De vrijdag ervoor (22 juni) houdt Carolyn Steel van 12.00-14.00u een lezing bij Uit Je Eigen Stad met lunch vooraf en een kort interview door Paul de Graaf van Eetbaar Rotterdam na afloop.

Zaterdagavond kunt u eten bij Pop-up Restaurant Slaakhuys van 2012architecten met lezing door Cesare Peeren (een van de initiatiefnemers van Eetbaar Rotterdam).

Meer over de Dag van de Architectuur in Rotterdam hier en hier en in de rest van Nederland hier.

Lees meer over de eerste editie van het Eetbaar Rotterdam Film Festival mei vorig jaar hier.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter