Dag van de Stadslandbouw in Rotterdam

0

Door al onze voorbereidingen voor de 27e zouden we bijna vergeten te melden dat op 25 april in Rotterdam de Dag van de Stadslandbouw wordt gehouden. Met een toegangsprijs van E150,- gericht op professionals zoals adviseurs, beleidsmedewerkers en vertegenwoordigers uit het ‘food/agri bedrijfsleven’ biedt de Dag van de Stadslandbouw nu voor het tweede jaar een interessant overzicht van wat er gaande is in de wereld van stadslandbouw met nadruk op het perspectief vanuit (gemeentelijk) beleid, vastgoed- en voedselsector. Dit jaar is er weer een interessante buitenlandse spreker geëngageerd: Michael Ableman, oprichter van het Center for Urban Agriculture, Fairview Gardens (Californië), één van de eerste ’moderne’ stadsboerderijen. Hij is een groot voorstander van regionale voedselsystemen en onder meer auteur van het boek ’Fields of Plenty: A Farmer’s Journey in Search of Real Food and the People Who Grow It’.

Dit jaar wordt speciaal aandacht besteed aan de volgend thema’s:

– Regio perspectief: hoe benader je stadlandbouw in regionaal verband? Welke rol spelen stadslandbouw en stadgerichte landbouw in de regionale voedselketen?
– Ondernemerschap en economie: hoe kan ondernemerschap worden gestimuleerd en welke kansen liggen er voor het food- en agri bedrijfsleven?
– Sociale projecten: hoe zorg je voor een optimaal resultaat voor wijken en buurten? Welk ’sociaal verdienmodel’ kan je het beste gebruiken?

Met onder andere aandacht voor  Rotterdamse initiatieven als  Stadslandbouw Schiebroek , Hotspot Hutspot, Moestuinman (Buurtmoestuin Kralingen) en M.A. Oosthoek Landschapsbeheer.

De woensdag voorafgaand (24 april) vindt een excursieprogramma plaats. Voor het complete programma zie hier.

Zaterdag 27 april is uitgeroepen tot Publieksdag van de Stadslandbouw. Hierover later meer.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter