Community Supported Agriculture (CSA) – ERGroeit 2017

0

In deze verdiepingssessie door Marije Mulder (Veldkers) gaan we dieper in op de Community Supported Agriculture (CSA). In een CSA gaan consumenten, boeren en tuinders een directe verbinding aan om samen te zorgen voor een zelfvoorzienende, eerlijke en natuurvriendelijke voedselproductie en/of groenbeheer.

Hoe kan een CSA bijdragen aan de professionalisatie van stadslandbouwinitiatieven? Hoe werkt het met logistiek, het motiveren van vrijwilligers en het afstemmen van de productie? Samen kijken we naar oplossingen en antwoorden op bovenstaande vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden in Rotterdam. Met onder meer Rotterdamse Munt.

In Rotterdam en omgeving wordt er land en een compagnon gezocht voor een CSA, zie de oproep op Toekomstboeren >

Marije Mulder is betrokken bij enkele projecten waarbij stadsbewoners zelf op natuurvriendelijke wijze het groen beheren en/of voedsel produceren. Community Supported Agriculture (CSA) kan daarbij een handige organisatievorm zijn, zoals bij Het Zoete Land, waarvan zij medeoprichter is. Ze werkt als beheerder van de Delftse Proeftuin, heeft een achtergrond in onder meer permacultuur en is actief in het (inter)nationale CSA-netwerk.

Bekijk het hele workshopoverzicht en koop je kaartje >

 

 

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties