Verslag van de 2e Rotterdamse Stadsboeren Conferentie

0

De eerste Stadsboerenconferentie op 6 maart 2015 was een groot succes en op basis van de voornemens en plannen die daar gesmeed werden is een vervolgconferentie georganiseerd op 12 juni. Mede-organisator Museum Rotterdam doet verslag.

Museum Rotterdam ziet in de stadsboerenbeweging een belangrijke ontwikkeling en verschuiving in de stad op het gebied van zeggenschap op land, denken over duurzaamheid en wijze waarop stedelingen bezig zijn met sociale verbinding. Museum Rotterdam wil deze ontwikkelingen ondersteunen en faciliteert de stadsboeren daarom in hun behoefte aan vergader- en conferentieruimte. Dit geeft Museum Rotterdam gelijk de kans om deze beweging van dichtbij te volgen en dit erfgoed vast te leggen voor de toekomst.

Vrijdag 12 juni heeft de tweede stadsboerenconferentie plaatsgevonden in het Schielandshuis. Ruim 30 stadslandbouwers en geïnteresseerden zijn gekomen om mee te praten over de toekomst van stadslandbouw in Rotterdam. De middag was nadrukkelijk bedoeld om mensen actief te laten meedenken en meedoen. Dat wil zeggen dat het ook echt de bedoeling is dat mensen zich committeren aan acties die ondernomen moeten worden.

Lees verder op de website van Museum Rotterdam

 

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties