ERGroeit groot succes

0

De derde editie van ERGroeit op 14 februari mocht zich met ruim 150 deelnemers (bijna twee keer zoveel als voorgaande edities) verheugen in een hoge opkomst en een uitstekende sfeer. Het workshopaanbod met zowel nieuwe workshops als terugkerende klassiekers kreeg weer veel positieve reacties en de voornamelijk Rotterdamse workshopgevers werden gewaardeerd om de kennis en de inspiratie die zij uitdroegen.

Nieuw dit jaar was de uitreiking van Groene Duimen door onze partner IVN Groen Dichterbij. Zes Rotterdammers die zich buitengewoon hebben ingespannen voor stadslandbouw en groen in de stad ontvingen de prijs uit handen van Jaap Seidell, hoogleraar gezondheidswetenschappen.

De afsluitende lunch van Cateringa & Kompanen baarde weer opzien met een palet aan eetbare landschappen. Onder de noemer “Rooi je akker met je Makker” zorgde deze voor een bijzondere uitwisseling tussen de aanwezigen. Het is precies deze uitwisseling tussen deelnemers die elk jaar de sfeer tekent en de grootste meerwaarde vormt van het festival: de uitwisseling tussen workshopgevers en -deelnemers, en tussen bezoekers onderling; tussen stadsboeren en stadsbewoners, beleidsmakers en initiatiefnemers, denkers en doeners. Nieuwe plannen werden gesmeed en nieuwe kennis opgedaan. De verhalen van terugkerende bezoekers die naar aanleiding van de vorige edities zelf aan de slag zijn gegaan, laten zien dat ERGroeit een duurzame impact heeft op de voedselveerkracht van de stad. Op naar de volgende editie!

Een beeldverslag door fotograaf Eva Flendrie vind je hier.

Lees meer over de dag hier.

ERGroeit 2015 is een initiatief van Eetbaar Rotterdam en wordt georganiseerd door Team ERGroeit in samenwerking met IVN Groen Dichterbij. ERGroeit 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Bevordering van Volkskracht en van de Stichting Elise Mathilde Fonds. Met dank aan VMBO Grafisch Lyceum Rotterdam.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter