Het land van Kok

0

Nav de documentaire die ik gisteravond op Nederland 2 heb gezien, blijkt dat Het verhaal van de Familie Kok nog meer te maken heeft met stadslandbouw dan van tevoren aangenomen.
zie uitzending gemist

De Maatschap Kok wordt sinds de jaren 60 langzaam aan omgeven door woningbouw van de Gemeente Amersfoort.
Paradoxaal genoeg zijn er diverse grote steden die Landbouw in en rond hun stad aan het stimuleren zijn. Amersfoort daarentegen wil de grond van de Familie Kok voor woningbouw gebruiken. Iets wat aan het eind van de Documentaire uiteindelijk via een verkoop aan een projectontwikkelaar, maar met de afspraak nog 25 jaar te kunnen boeren lukt.

De gemeente Amersfoort pakt hier terug op oude plannen die al sinds de jaren 60 gemaakt zijn. Ondertussen leven we in een nieuw millennium, waar er op een nieuwe manier naar landbouw en voeding in relatie tot de stedelijke omgeving wordt aangekeken. “Amersfoort; misschien weer eens je plannen heroverwegen?!”

Nog een aardig punt in de documentaire is het Omega 3 en 6 verhaal in de biologisch dynamische melk en het bezoek van de meer van Campina. Hierna is er een kort shot van de reclame van Campina op de tv, waar hier op wordt teruggegrepen.
Het Gangbare antwoord op het Omega 3 & 6 verhaal van Boer Kok is het bijvoeren van koeien met lijnzaad/olie en visolie, maar dat is weer een ander verhaal……
Onderzoek Louis Bolk “meer goede vetzuren in biologische melk”

De Documentaire is overigens voor 15 euro te bestellen bij de filmmakers via een mail: schoonhovenprod@zonnet.nl of per post Crocusstraat 12, 3812 WH Amersfoort

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter