Programma Eetbaar Rotterdam Filmfestival 2011

Eetbaar Rotterdam Filmfestival
Zaterdag 14 mei, 14.30-19.00 uur
LantarenVenster
(most movies are in English)

Drijvende tuinen, moestuinen op het dak en restaurants die draaien op lokale productie: de nieuwe stadsboeren komen in beeld.

Eetbaar Rotterdam organiseert het eerste filmfestival over stadslandbouw en eten uit de stad. De inspirerende films en discussies gaan over voedsel uit de eigen omgeving en wat dat betekent voor de duurzame toekomst van de stad.

Het programma
Het festival toont twee lange films en twee verzamelprogramma’s met korte films.

 • 14:30: start en in de centrale hal een minitalkshow met o.a. de organisatoren van het festival en een speciale gast uit het vakgebied.
 • 15:00: The urbal fix (meer info / kaarten)
  Urbal Fix toont zowel de theorie als de praktijk van landbouw in de stad en gaat over de nieuwe relatie tussen het urbane en het rurale.
 • 15:00: Stadslandbouw: praktijk & ondernemerschap (meer info / kaarten)
  Verzamelprogramma met korte films en discussie over de praktijk van stadslandbouw en nieuwe businessmodellen.
 • 17:00: FRESH (meer info / kaarten)
  FRESH laat boeren, denkers en ondernemers aan het woord die op een vernieuwende en duurzame wijze werken in de voedselketen.
 • 17:00: Stadslandbouw: ontwerp & beleid (meer info / kaarten)
  Verzamelprogramma met korte films en discussie over het plannen van een productieve stad, op het gebied van design, beleid en innovatie.

Naast de filmvertoningen is er tijd voor inleiding en discussie. De meeste films zijn Engels gesproken en hebben geen ondertiteling.

Klik op de links bij de films om kaarten te kopen of voor meer informatie (via de website van LantarenVenster). Reserveren kan ook via 010 277 22 77, of koop gewoon aan de kassa want het is (nog) niet uitverkocht.

De reguliere toegang per film of verzamelprogramma is € 8,50. Voor houders van een Groenpas en leden van Eetbaar Rotterdam is het kortingstarief € 7,00 per programmaonderdeel. Leden van Eetbaar Rotterdam ontvangen een aparte e-mail waarmee zij de korting bij de kassa kunnen krijgen.

Kinderen kunnen tegelijk een kinderfilm bezoeken, om 15u00 draait de film Mijn opa de bankrover. De toegangsprijs daarvoor is identiek aan de overige filmvoorstellingen.

******

Vereniging Eetbaar Rotterdam
Stadslandbouw gaat over het kweken van groente en fruit in de stad, van tomatenplantje tot professioneel boeren. Vereniging Eetbaar Rotterdam verzamelt kennis  en ervaring over stadslandbouw. Door deze te verbinden vormt de vereniging een netwerk waarin lokale initiatieven elkaar versterken. Je kan je aanmelden als lid van Eetbaar Rotterdam door een e-mail te sturen naar secretaris@eetbaarrotterdam.nl.

Curatoren van het Eetbaar Rotterdam filmfestival zijn Jan Willem van der Schans van de Universiteit Wageningen en Bas de Groot, de stadslandbouwer van st. UIT JE EIGEN STAD stadslandbouwbedrijven.

******

Met dank aan Natuurvoedingssupermarkt Gimsel en Het Portaal voor hun bijdrage aan dit low-budget festival.

Tip: Het Eetbaar Rotterdam Filmfestival is ook goed te combineren met een bezoek aan festival Rotterdamse Oogst Zaait, 14 mei op het Noordplein.